dilluns, 10 de desembre del 2012

Super Learning?



En aquest article, l'autor és Teemu Arina, però del que parla no és un fet que hagi investigat ell sinó que en tot moment fa referència a l'aprofundiment que el seu amic Eric Davidove va fer al respecte de l'aprenentatge eficaç. 

Aquesta mena d’aprenentatge no és el que sovint coneixem, o el que majoritàriament s’ha dut a terme al llarg dels anys, el qual consistia en adquirir i recordar una gran quantitat d’informació i conceptes ( 70 Superlearning), sinó que es basa en l’aprenentatge dels últims anys, el més innovador i que poques persones el coneixen o bé el consideren eficaç. Aquest es el que utilitza tots aquests espais desordenats que disposa Web 2.0 d’una manera activa per adquirir un coneixement que permeti co-crear per tal d’aconseguir resultats superiors.

Segurament quan parlem d’un ensenyament que potencia les eines que ofereix web 2.0, pensarem en millors resultats per part dels alumnes a causa de la proximitat d’aquest ensenyament amb les noves tecnologies i aquelles eines que normalment els estudiants d’aquesta era utilitzen dia a dia.

Anteriorment es parlava de Escola 1.0, aquest es basava en adquirir i aconseguir la màxima quantitat d’informació, això és vist positivament, però com tot en aquests temps en què ens referim a la modernitat líquida el que era l’escola 1.0 ha canviat. I aquest canvi s’ha anomenat Superlearning, això es tracta fonamentalment de no només adquirir informació sinó de potenciar al màxim la participació.
Trobo molt interessant ambdós conceptes i l’avenç que ha fet per arribar a considerar Superlearning, és important que l’ensenyament no sigui unidireccional sinó que aquesta idea de co-creació es fomenti i s’escampi, ja que crec fermament en què tothom té alguna cosa a ensenyar i a aportar. 

Adjunto un video molt clar del que és considerada la revolució de l'aprenentatge. 


FONTS CONSULTADES: 

 - Teemu, Arina. (2008): Super Learning? Teemu Arina. Entrada publicada el 07/05/2008.
http://tarina.blogging.fi/2008/05/07/super-learning/ [en línia 10/12/2012]

http://www.youtube.com/watch?v=_cDcQlwH7Yg [en línia 10/12/2012]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada