dilluns, 25 de novembre del 2013

L'essència de l'educació social en una cançó.


L'educació social des del meu punt de vista , sovint va molt més enllà dels àmbits i els col·lectius amb els que treballem.
L'essència de l'educació social no ha d'estar límitada en el nostre col·lectiu amb el que treballem, cal tenir el interés en buscar l'origen d'aquestes situacions i experìències de vida que tenen les persones amb les que estarem en contacte a diari.
Per tant, és necessari que tinguem una mirada oberta a altres horitzons i mai deixar-nos d'interessar per tot allò que ens envolta. Per dur això a terme cal doncs, que coma  educadors estiguem en contacte o si més no al corrent dels múltiples conflictes socials, i que elaborem amb el temps el nostre punt de vista crític envers les situacions que viu el món i les societats, les quals sovint ens creen controvèrsies i disconformitats.

Cal però, no només veure la part negativa de tots aquests aspectes amb els quals no ens identifiquem, sinó també elaborar , a part de la nostra mirada crítica, la nostra mirada constructiva. Només d'aquesta manera serem capaços de transformar el nostre entorn , mitjançant les alternatives que nosaltres mateixos proposem i defensem , encara que sigui a petita escala.

Tot això no ho hem de viure negativament, sinó amb energia i amb ganes de voler canviar-ho. Per aquest motiu, si penso en una cançó que per a mi reflexi aquesta energia, aquesta força, ganes per canviar i transformar allò que fa de les societats un entorn desigual i injust, no podia ser menys que aquesta cançó del grup Canteca de Macao.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada