dimarts, 15 d’octubre del 2013

Com podem observar la realitat?


Abans de pensar en el "com", ens hauriem de detendre en el "que".
És a dir, que entenem per realitat? sovint creiem que la realitat és allò que podem percebre a partir dels cinc sentits, el tacte, el olfacte, el gust, la vista i l'oida.
Però aleshores estem afirmant que no existeix una única realitat, ja que cadascú de nosaltres perceb les coses de maneres diferents; dependrà de com tenim de desenvolupats els nostres sentits, quins són els nostres ideals, la nostra experiència al llarg de la vida.. que farà que interpretem d'una manera o una altre "la realitat".

Podem dir doncs, que existeixen múltiples realitats, tantes com persones; o més aviat que cadascú viu la seva realitat. Aquesta per a mi, pot ser molt limitada si únicament ens centrem a veure la realitat com allò que nosaltres percebem, ja que d'aquesta manera només prendriem el propi punt de vista. Per tant, crec que és important que per tal de configurar la nostra realitat ens nodrim de l'experiència, la visió, els gustos.. dels altres, de tota aquella gent que ens rodeja i que forma part de la realitat.
De realitats n'hi han moltes si ho mirem des d'un punt de vista extern, però des del meu parer em d'estar disposats a conèixer les múltiples realitats, les realitats dels altres, perquè al cap i a la fi, tots formem part d'un tot.

Trobo que aquest interés per obrir horitzons és molt important per a les persones, i més si la nostra passió és conèixer altres mons i altres realitats. Mai podrem col·laborar i formar part d'un altre comunitat de persones si no ens empapem del seu dia a dia, dels seus ideals, els seus pensaments, les seves maneres de fer.. és a dir de la seva realitat.

Per conèixer les realitats cal que primer de tot estiguem disposats a descobrir, a observar, a experimentar.. sempre prenent una mirada buida de prejudicis i estigmes. Cal també, voler aprendre, aportar per finalment acabar formant part d'aquell col·lectiu i poder col·laborar des del interior, i no com un agent extern.

"El hombre es un ser de relaciones y no sólo de contactos, no sólo está en el mundo, sino con el mundo. De su apertura a la realidad, de donde surge el ser de relaciones que es, resulta esto que llamamos estar con el mundo. "
Paulo Freire 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada