dijous, 31 d’octubre del 2013

Un DAFO per desplegar l'educació social a Rumania


A partir de la xerrada d'avui a classe, i la petita contextualització de com està la realitat a Rumania en l'àmbit educatiu hem pogut fer un DAFO, el qual per a mi seria :

Com a DEBILITATS podriem considerar que hi ha molts col·lectius que no estan contemplats i per tant es troben desatesos; afegint que els grups minoritaris els quals no tenen recursos econòmics, o potser els suficients per poder pagar l'educació formal, sovint es veuen inclosos en els programes (pocs que n'hi ha) destinats als col·lectius amb alguna discapacitat, ja sigui física o mental.

Com a AMENAÇA, considero que les debilitats esmentades anteriorment fan que hi hagi o hi pugui haver en uns anys, un aïllament d'una part concreta de la societat. D'altra banda considero com a amenaça el fet que les polítiques socials estiguin descontextualitzades amb les necessitats reals de la població de Rumania.

Com a FORTALESA , considero que un punt molt a favor és que l'Educació Especial a Rumania és gratuïta, i alhora existeixen forces subvencions i ajudes econòmiques per tal que tothom o gran part de la població pugui cursar els estudis tant obligatoris com els universitaris. Conseqüentment, hi ha un alt percentatge de persones amb formació universitaria en comparació a altres països.

Com a OPORTUNITAT , crec que la caritat pot ser un possible punt de partida pel desenvolupament de les noves polítiques socials que haurien de sorgir, les quals haurien d'estar més adaptades a la societat del territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada